Hohe Tauern Nemzeti Park

Vissza
Megosztom:

Hohe Tauern Nemzeti Park
Karintia, Salzburg és Tirol határán fekszik Közép-Európa legnagyobb nemzeti parkja, a Hohe Tauern Nemzeti Park.
1834 négyzetméteres kiterjedésével Közép-Európa legnagyobb nemzeti parkja, Európában pedig a második legnagyobb nemzeti park. Az ide látogatók az Alpok világát a legszebb oldaláról ismerhetik meg. A természet teljesen érintetlen a nemzeti park belsejében, a peremvidékekre pedig az alpesi gazdaságokra egyébként is jellemző környezettudatos gazdálkodás és a természettel való harmonikus együttélés jellemző.

A parkban egyedül illetve képzett vezetőkkel is nekivághatunk a számtalan túraútvonalak egyikének. Lehetőség van geológiai és botanikai kirándulásra, vagy akár vadállat megfigyelésen is részt venni.
Hohe Tauern Nemzeti Park Hohe Tauern Nemzeti Park
Ausztria legmagasabb hegye a Grossglockner a nemzeti park közepén helyezkedik el 3798 méteres magasságával. A Grossglockner lábánál található Ausztria legnagyobb gleccsere, a Pasterze. A hegy télen és nyáron is egyaránt mászható, az alpesi panorámaútnak köszönhetően könnyedén megközelíthető.

Ausztria legmagasabb vízesése a Krimml-vízesés a park területén, Krimml közelében, közel az olasz határhoz található. A 380 méteres magasságával a Krimml-vízesés Európa leghosszabb szabadon alázuhanó vízesése.
A vízesés három zuhatagból áll, melyek közül a felső 140 méteres, a középső 100 méteres, az alsó pedig szintén 140 méteres.
A vízesés területileg Salzburg tartományban található.

: Karintia, Salzburg és Tirol határán fekszik Közép-Európa legnagyobb nemzeti parkja, a Hohe Tauern Nemzeti Park.