Kelet- Tirol

Vissza
Megosztom:

Kelet Tirol

Kelet-Tirol Ausztria Tirol tartományának része, az osztrák-olasz határ mellett fekszik és nincs közös határa Tirol fő területével. Északi részét a Hohe Tauern, déli részét a Lienzi Dolomitok és Hochpustertal határolják.
Ausztriában Karintiával és Salzburg tartománnyal határos. Egyetlen kerülete van, adminisztratív központja Lienz. Lienz nem tévesztendő össze Felső-Ausztria tartományi székhelyével Linz-el. Kelet-Tirol azért külön régió, mert az első világháborút követő Saint Germain-i békeszerződés értelmében Dél-tirol Olaszországhoz került.

Kelet Tirol télen és nyáron egyaránt tökéletes helyszín az aktív pihenésre vágyóknak. A régió közel sem olyan ismert mint Tirol többi része, ezért az itt pihenni vágyok nem számíthatnak óriási tömegekre. Itt tényleg nyugodtan, háborítatlanul lehet kikapcsolódni, feltöltődni. Azok körében akik számára nem ismeretlen ezen régió, töretlen népszerűségnek örvend.
Kelet-Tirol
Kelet-Tirol négy régióra osztható: Hohe Tauern Nemzeti Park, Defereggental, Lienzi Dolomitok és Hochpustertal.

Kelet-Tirol bővelkedik a természeti csodákban: gleccserek, vízesések, dolomitok, 241 háromezer méternél magasabb hegycsúcs, szurdok, tavak, gyors folyású hegyi patakok, melyek kiválóan alkalmasak raftingolásra. Akár túrázásra, sziklamászásra, egy sétára a gyönyörű természetben, kerékpártúrák, vadvízi evezésre, vagy épp siklóernyőzésre vágyunk, Kelet-Tirolban biztosan meg fogjuk találni az erre alkalmas helyet.
kelet-tiroli dolomitok
A természet kedvelőinek a Lienzi-Dolomitok megtekintése mellett kihagyhatatlan a Hohe Tauern Nemzeti Park, mely 1834 négyzetméteres kiterjedésével Közép-Európa legnagyobb nemzeti parkja. Hozzá tartozik Ausztria legmagasabb hegye a Grossglockner.
A park területén izgalmas felfedező túrákat tehetünk, geológiai és botanikai kirándulásra indulhatunk, vadállat megfigyelésen vehetünk részt.

: Kelet-Tirol Ausztria Tirol tartományának része, északi részét a Hohe Tauern, déli részét a Lienzi Dolomitok és Hochpustertal határolják.