Hochpustertal

Vissza
Megosztom:

Hochpustertal
A Hochpustertal völgy Kelet-Tirol és Olaszország határán fekszik.
Lienznél kezdődik és az Olaszországi Bozenig húzódik, 1100-1200 méteres magasságban. A Dolomitok csodaszép sziklatömbjei veszik körbe a völgyet.
Kelet-Tirol - Hochpustertal
A hegyoldalakon összesen hét síközpont (Helm, Haunold, Rotwand, Toblach, Waldheim, Kreuzberg, Prags) található, majdnem 30 felvonóval és 55 kilométernyi sípályával. A síterep legalacsonyabb pontja 1130 méter, a legmagasabb 2200.

A Hochpustertal az Alpok egyik legkomolyabb sífutó paradicsoma. A települések környékén 200 kilométeres kijelölt nyomvonal-hálózatot találunk, ezek között vannak a Nemzetközi Sí Szövetség által is hitelesített pályák.
A Hochpustertal tagja a hatalmas Dolomiti Suprski síszövetségnek, vagyis a kombinált bérletekkel akár 1220 kilométernyi pályát és 450 felvonót is használhatunk.

A Lienzi Dolomitok csodálatos látványa és a Hochpustertaler-Höhenstrasse bármely pontjárol elénk táruló lenyűgöző panoráma mellett, több érdekes programlehetőség kínálkozik az érdeklődök előtt.

A Galitzenklamm Lienztől néhány kilométerre, Amlachnál található szurdok, mely ismert és népszerű kirándulóhely. A nagyjából másfél órás út kiépített turistaúton, fahidakon vezet át, melynek során a hatalmas sziklák közötti vízesésekben, a Galitzenbach lezúduló vizében gyönyörködhetünk.

A Lienz és Sillian között festői környezetben egy vadaspark található, egy nyári ródlipálya mellet. A feljutás felér egy kirándulással, de autóval is megközelíthető. Fentről messze a Dolomitok gyakran nyáron is havas csúcsai láthatóak.

: A Hochpustertal völgy Kelet-Tirol és Olaszország határán fekszik, a hegyoldalakon összesen hét síközpont.