Általános tudnivalók

Vissza
Category: canyoning

0

 likes
Megosztás:

 Bevezető, leírás 

Röviden: természetes aquapark, ugrálsz, csúszdázol, ereszkedsz lefelé a különböző nehézségű kanyonokban. A canyoning jelentése akár a nevéből adódóan is magyarázható: kanyontúrázás.

Hosszú évek alatt különböző természeti hatások a kőzetekbe hasadékokat, összefüggő rendszereket vájtak ki, amiknek rendszerint az alján kis patak folydogál, ennek a pataknak a medrében vezető túrát hívják canyoningnak. A túra során többféle izgalmas akadály is állhatja utunkat, pl: vízesések, barlangok, medencék, meredélyek, amik leküzdése felejthetetlen élményt nyújt. 

Igen összetett sportról beszélünk, a komolyabb kanyonok bejárásához több outdoor sportban is jártasnak kell lenni, pl: túrázás, sziklamászás, kötéltechnikák, tájékozódás, úszás, sziklaugrás, ereszkedés kötéltechnikával… Egy szervezett canyoning túrán a túravezetők kiválóan képzettek, így egy normál canyoning útvonal bejárásához a vendégeink részéről semmilyen előképzettség, sem felszerelés sem szükséges.

Programok: -ereszkedés, -alap canyoning, -adrenalin canyoning (különböző helyszíneken több órás túrák).

Melyik canyoning programot válasszuk?

Ha van egy egész napod amit canyoningra szánsz, akkor válassz az ADRENALIN CANYONING programok  közül, de ha 2 evezés mellé szeretnél egy canyoning programot, akkor az ALAP CANYONING programunk a neked való. Amennyiben szeretnéd látni a helyszíneket ill. kipróbálni a kötéltechnikákat vagy egyszerűen nem akarsz vizes lenni, válaszd az ERESZKEDÉS programunkat. Ne feledd: száraz canyoning = VIA FERRATA.

Ha tetszett a program és még mindig hajt a kíváncsiság, akkor jöhetnek a komolyabb erőpróbák, amikhez egy kis felkészülés is szükséges. Például: megtanulunk ereszkedni; megtanuljuk kezelni a félelmeinket, olyan módon, hogy ne sodorjon veszélybe minket;  szembenézünk valódi képességeinkkel.

Felszerelés?

A túráinkhoz minden speciális felszerelést biztosítunk, de azért van egy-két dolog amit jó ha magaddal hozol: aláöltöztet (fürdőruha, tartalék polo, zokni) a neoprén ruha alá, szemüvegkötő, tartalék kontaktlencse, sportos öltözet.

A következő felszereléseket kapod:

A túravezető felszerelései:

Nehézség?  A canyoning utakat ill. kanyonokat is nehézségi skála szerint rangsorolják. 3 megjelölést használnak: 1. I-VI UIAA számozás, a sziklamászás nehézsége; 2.  A-F mutatja a kanyonban lévő víz nehézségeit; 3. 1-6 az ereszkedés nehézségét mutatja. E három faktorból adódik össze egy kanyon nehézsége.

Navigáció
Vissza Rafting Via ferrata Még több sport Jelentkezz online Kapcsolat Home